Het aantal corona-besmettingen in en rond Oudsbergen neemt fors toe

dinsdag 19 oktober 2021

Hasselt: Hasselt Kermis: Vuurwerk tot wel 80 meter hoog (9 september 2021)

Naar goede gewoonte wordt Hasselt Kermis - op zaterdag 18 september om 21 uur - met een spetterend vuurwerkspektakel op gang getrapt aan de Kanaalkom.

Vorig jaar konden die festiviteiten niet doorgaan omwille van de coronapandemie. Om alles in goede banen te leiden, bedachten het stadsbestuur en het Koninklijk Feestcomité een oplossing: "We kiezen dit jaar voor vuurwerk dat hoger in de lucht geschoten wordt tot wel 80 meter. Op die manier kan je op verschillende plekken het vuurwerk bekijken en kunnen we de mensenmassa beter spreiden", zegt burgemeester Steven Vandeput.

Bij het vuurwerk is er geen mondmaskerplicht. Wel vraagt het stadsbestuur aan bezoekers om de regels rond social distancing te respecteren, en waar dit niet mogelijk is toch een mondmasker te dragen.

Vanaf zondag 12 september start de opbouw van Hasselt Kermis. Ook dit jaar worden meer dan 160 kramen opgesteld op de Boudewijnlaan, de bovengrondse parking Dusart en het Evenementenplein aan de buitenzijde van de Kleine Ring. Om het event in de binnenstad mogelijk te maken, zijn van zondag 12 september tot en met dinsdag 28 september 2021 een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht.

Lees ook: https://www.limburgnieuws.be/hasselt/1631176131-hasselt-kermis-vanaf-18-september-met-liefst-163-attracties-a.htmlBekijk alle artikels uit Hasselt