Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Hasselt: Hasselt Kermis vanaf 18 september met liefst 163 attracties (9 september 2021)

In een normale opstelling en met 163 attracties opent één van de grootste kermis van Vlaanderen zijn deuren op 18 september. Ook het vuurwerk vindt dit jaar opnieuw plaats aan de Kanaalkom. Omdat er meer dan 5000 bezoekers tegelijk op de kermis zijn, vraagt de federale overheid wel om een mondmasker te dragen.

"Ondanks een kleine beperking, vieren we weer kermis zoals vroeger", zegt burgemeester Steven Vandeput.

"Met 163 attracties is en blijft Hasselt Kermis één van de grootste kermissen van Vlaanderen", vertelt schepen Rik Dehollogne. "Met de Snow Jet, De Big Splash -beter bekend als de boomstammetjes- en de Techno Power zijn er trouwens drie grote, nieuwe attracties aan onze kermis toegevoegd."

Naar goede gewoonte organiseert de stad Hasselt op maandag 20 september van 16 tot 20 uur een prikkelarme kermis. De traditionele familiedag met speciale acties voor de kinderen wordt georganiseerd op 23 september. Ook de kermisjaarmakt op 21 september gaat gewoon door. Op weekdagen opent de kermis vanaf 16 uur, in de weekends vanaf 14 uur. Eetkramen openen doorgaans 's middags. De kermis duurt tot zondag 26 september.

Naar goede gewoonte wordt Hasselt Kermis - op zaterdag 18 september om 21 uur - met een spetterend vuurwerkspektakel op gang getrapt aan de Kanaalkom.

"We kiezen dit jaar voor vuurwerk dat hoger in de lucht geschoten wordt tot wel 80 meter. Op die manier kan je op verschillende plekken het vuurwerk bekijken en kunnen we de mensenmassa beter spreiden", aldus burgemeester Steven Vandeput. Bij het vuurwerk is er geen mondmaskerplicht. Wel vraagt het stadsbestuur aan bezoekers om de regels rond social distancing te respecteren, en waar dit niet mogelijk is toch een mondmasker te dragen.

Vanaf zondag 12 september start de opbouw van Hasselt Kermis. Ook dit jaar worden meer dan 160 kramen opgesteld op de Boudewijnlaan, de bovengrondse parking Dusart en het Evenementenplein aan de buitenzijde van de Kleine Ring. Om het event in de binnenstad mogelijk te maken, zijn van zondag 12 september tot en met dinsdag 28 september 2021 een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht.

Bekijk alle artikels uit Hasselt