Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Tongeren: Tilkin Powder wint Tongerse Climate Award voor bedrijven (20 november 2021)

Het bedrijf Tilkin Powder Coatings wint als eerste de Tongerse Climate Award voor bedrijven. Het Tongerse bedrijf heeft net dat tikkeltje hoger gescoord op het vlak van milieuzorg en duurzaamheid. De Climate Award is een wisseltrofee die jaarlijks wordt uitgereikt. De trofee is een kunstwerk van Tongers kunstenaar Flipka.

"Projecten met een positieve impact op het milieu (thema’s: klimaat, natuur, mobiliteit, energie, afvalbeheer,…) komen in aanmerking voor deze trofee. 6 Tongerse bedrijven dienden een project in voor het jaar 2019. De drie genomineerden waren Lambrechts-Nicolaers, SKF en Tilkin Powder Coatings", zegt schepen Marc Hoogmartens.Tilkin Powder wint Tongerse Climate Award voor bedrijven

Tilkin Powder Coatings is zeer actief op het vlak van energie, afval, productie, water, mobiliteit en klimaat. Er werden in dit bedrijf reeds 1.862 zonnepanelen geplaatst. . Ze plaatsten PLC-sturingen en gebruiken Led-lampen met bewegingsmelder in de nieuwbouw. Het waterverbruik wordt teruggedrongen d.m.v. recuperatie van regenwater en detectie op waterkranen. De zuivere lucht wordt uitgeblazen d.m.v. geavanceerde stoffilters en het volledige productieproces wordt gemonitord.
Foto: Communicatie Tongeren

Bekijk alle artikels uit Tongeren