Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Sint-Truiden: Extra steun voor vzw dierenvrienden Sint-Truiden (16 oktober 2023)

Vlaams Dierenminister Ben Weyts (N-VA) geeft 10.608 euro financiële steun aan vzw dierenvrienden Sint-Truiden in Sint-Truiden. Tot voor amper een aantal jaar geleden kregen dierenasielen geen enkele structurele steun vanuit de overheid, maar nu maakt minister Weyts in totaal 775.000 euro vrij voor de asielen. Bovenop de structurele steun kunnen de asielen ook nog rekenen op extra middelen als ze dieren opvangen die de Inspectie Dierenwelzijn in beslag genomen heeft bij dierenbeulen.

"We investeren steeds meer in onze asielen, want ze zijn van onschatbare waarde in onze strijd voor méér dierenwelzijn. vzw dierenvrienden Sint-Truiden in Sint-Truiden doet bijvoorbeeld fantastisch werk", zegt minister Weyts.

"Elke dag zet vzw dierenvrienden Sint-Truiden zich in om de dieren die er verblijven de best mogelijke zorgen te geven. De inzet van de dierenasielmedewerkers en vrijwilligers is van onschatbare waarde. Met deze financiële steun kunnen ze hun werking verder professionaliseren en onze gemeente nog diervriendelijker maken", aldus schepen van Dierenwelzijn Mieke Claes.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden