Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 6 oktober 2022

Sint-Truiden: Luc Withofs gaat zelfstandig verder in Truiense gemeenteraad (13 september 2022)

Eind deze maand legt Luc Withofs de eed af als gemeenteraadslid van Sint-Truiden. Hij volgt Laurien Bamps op, die haar politieke activiteiten beëindigde. Withofs zal dit mandaat onafhankelijk opnemen. Deze beslissing kwam tot stand in onderling overleg tussen de horecaondernemer en het lokaal partijbestuur van Open Vld.

"Samen met de Open Vld-ploeg heb ik me vier jaar geleden politiek geëngageerd voor onze stad. Als ondernemer was dat voor mij een logische en bewuste keuze. Ik heb me hier volop voor gesmeten, zoals de Truienaren dat van mij gewend zijn. Ik heb hierbij ook geleerd dat politiek in Sint-Truiden rond mensen draait en niet rond partijen. Dat is meteen de reden waarom ik vandaag onafhankelijk van de partij verder ga", verduidelijkt Luc Withofs.

"Ik zal mijn verantwoordelijkheid opnemen en keihard blijven verder werken voor onze stad. Constructief ideeën aanbrengen in de materies waar ik me al meer dan 35 jaar voor inzet: dat is mijn doel."

Pascy Monette van Open Vld Sint-Truiden: "We zijn ervan overtuigd dat onze paden nog vaak zullen kruisen. Tussen die raakpunten door, zullen we de handen in elkaar slaan om Sint-Truiden verder op de kaart te zetten."Luc Withofs (rechts op de foto) samen met Pascy Monette
Luc Withofs zal niet zetelen als raadslid voor Open Vld. Hij kiest voor een onafhankelijk zitje in Truiense gemeenteraad

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden