Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Sint-Truiden: Kastkunst steekt elektriciteitscabines opnieuw in een kleurrijk jasje (22 april 2022)

Voor de tweede editie van Kastkunst slaat het lokaal bestuur van Sint-Truiden opnieuw de handen in elkaar met professionele kunstenaars om een kunstwerk te creëren op tal van elektriciteitscabines. De verrassende creaties zullen dit jaar opduiken in zowel het stadscentrum als in een aantal Truiense deelgemeenten.

"Tijdens de eerste editie hebben we het concept kastkunst in het stadscentrum geïntroduceerd. Lokale artiesten creëerden tal van kunstwerken in de Stationsstraat, de Stapelstraat en de Luikerstraat," legt waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers, die destijds het initiatief nam, uit.

"Met deze tweede editie brengen we nog meer leven in het straatbeeld van Sint-Truiden. De kunstenaars creëren niet alleen een kleurenspektakel op de elektriciteitscabines in het stadscentrum, maar trekken ook naar enkele deelgemeenten."

Iedere elektriciteitscabine is voorzien van een QR-code die doorverwijst naar meer informatie over het kunstwerk en de betrokken artiest.Kastkunst steekt Truiense elektriciteitscabines opnieuw in een kleurrijk jasje
Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden