dinsdag 20 april 2021

Sint-Truiden: Extra beleving: Reuzenstoelen en Fruitreuzen (1 april 2021)

Op verschillende plaatsen in Sint-Truiden duiken 3 meter hoge stoelen op tussen de bomen. De stad zorgt met de stoelen én de fruitreuzen voor een nieuwe beleving. Het bloeiende Haspengouwse landschap is de ideale setting voor een toffe gezinsuitstap in de eerste lentezon.

"Gezinnen kunnen op speelse wijze kennismaken met één van de mooie Truiense tradities: de Fruitreuzen. Sint-Truiden telt zeven fruitreuzen. De vier oudere fruitreuzen – genoemd naar bekende kersensoorten- kunnen worden bezichtigd in de Festraetstudio. De jongere fruitreuzen - Conference, Jonagold en Elsanta – zijn meer dan 4m groot en trekken er nog eens op uit tijdens de Bloesemfeesten of Oogstfeesten. Met het verhaal van de reuzenstoelen willen we de traditie van de Fruitreuzen nieuw leven inblazen, want deze folklore mag absoluut niet verloren gaan. Iedereen kan deelnemen aan deze gezellige, coronaveilige activiteit met gegarandeerd leuke fotomomenten op de gigantische stoelen en tussen de prachtige bloesems", zegt schepen Hilde Vautmans.

"Als stad zijn we bijzonder fier op onze Fruitreuzen. Ze hebben iets magisch, vooral voor kinderen. Met dit initiatief zetten we de reuzen op een originele manier in de kijker en nemen we jong en oud mee op zoektocht doorheen onze reuzeleuke gezinsstad", aldus burgemeester Veerle Heeren.


INFO
https://www.visitsinttruiden.be/aanbod/de-reizende-reuzenstoelen/


Foto: Dienst communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden