zondag 17 januari 2021

Sint-Truiden: Opening vernieuwde Vissegatstraat: Bewoners vieren in eigen bubbel (4 december 2020)

De voorbije maanden zijn nog enkele details afgewerkt, maar intussen is de Vissegatstraat en omgeving helemaal klaar. Om de buurtbewoners te bedanken voor hun begrip en constructieve ingesteldheid tijdens de werken, organiseerde het stadsbestuur een coronaveilige inhuldiging waarbij iedereen de opening van hun vernieuwde straat kon vieren.

"De Vissegatstraat, de smalste straat van onze binnenstad, en de omliggende straten steken sinds kort helemaal in het nieuw. Het is een volgende stap in de vernieuwing van het stadscentrum, met nieuwe riolering en natuurlijk frisse groene inrichting met plantvakken, rustbanken en een nieuw wegdek. De Vissegatstraat en omgeving is nu een fraaie, groene woonstraat", zegt schepen Ingrid Kempeneers.

"Omdat we geen groot straatfeest kunnen organiseren door de coronamaatregelen, kregen alle buurtbewoners een geschenkje. Op die manier kunnen de buurtbewoners de opening van hun straat in eigen bubbel vieren en hiermee willen we hen nog eens extra bedanken voor de constructieve manier waarmee ze met de werken zijn omgegaan. Er stonden ook kaarsje aan de voordeur, als teken van verbondenheid en om extra gezelligheid in de straat te creƫren", besluit burgemeester Veerle Heeren.Foto: Communicatie Stad Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden