Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Oudsbergen: Oppositie niet te spreken over aanwerving extra kabinetsmedewerker Oudsbergen (26 oktober 2021)

De burgemeester en het schepencollege van Oudsbergen willen overgaan tot de aanwerving van een extra kabinetsmedewerker. De aanwerving zorgt voor heel wat ongenoegen bij oppositiepartijen N-VA , Groen en Open Oudsbergen. "Maar ook binnen het gemeentepersoneel is er discussie over de aanwerving van een kabinetsmedewerker", verklaarde raadslid Jan Schonkeren (Open Oudsbergen) tijdens de gemeenteraad. "Als iemand met een universitair diploma de agenda van de burgemeester moet gaan beheren, dan is men ons iets aan het wijsmaken. Ik ben heel benieuwd wie het gaat worden."

Schonkeren: "De aanwerving en de functie van kabinetsmedewerker (1 VTE) op niveau A1a - A3a is bovendien een slag in het gezicht van de algemeen directeur en de administratie van Oudsbergen. Welke taken kunnen de huidige diensten niet aan?"

Ook de fractie Groen is geen fan van een extra kabinetsmedewerker. "Oudsbergen is niet Genk en niet Hasselt. Er is momenteel al een administratief medewerker in dienst. We gaan dus naar 2 kabinetsmedewerkers. Er is geen reden om een extra medewerker aan te werven op dit niveau. Heeft het bestuur geen vertrouwen in het eigen personeel? Zijn er zaken die het zonlicht niet mogen zien? Of is de aanwerving nodig omdat men het zelf niet kan?", aldus raadslid Vanita Mertens van Groen. "Als ik alles hoor en lees, lijkt de aanwerving eerder op een politiek medewerker. Dat kan en mag, maar dan moet men deze medewerker zelf financieren en niet de burgers van Oudsbergen opzadelen met de kosten voor deze extra aanwerving. Zorgwekkend."

Ook N-VA is tegen de komst van een extra kabinetsmedewerker. "Iedereen stelt zich hier vragen bij", reageerde raadslid Frieda Gijbels van N-VA. "Gaat deze persoon dan ook onderhandelen? Hoe gaat men deze medewerker aanwerven? Overal gaat men juist naar minder kabinetsmedewerkers."

Schepen Jo Seutens reageerde namens meerderheidspartij CD&V: "Deze functie is nieuw en komt in eerste instantie op vraag van de burgemeester. Er komen heel wat uitdagingen en opdrachten op ons af. Deze medewerker komt ter ondersteuning en versterking van de burgemeester en de schepenen. Om ons werk goed te doen, hebben we nood aan extra expertise."

Gemeenteraad Oudsbergen: https://www.youtube.com/watch?v=_cDxXbzy_7U


Bekijk alle artikels uit Oudsbergen