Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Media: Radio 2 viert het eindejaar in Genk met Natalia, Bart Kaell en Willy Sommers (27 november 2023)

Natalia, Bart Kaell en Willy Sommers treden tussen kerst en Nieuwjaar op in Genk, tijdens de Radio2 Top2000. En dat zijn slechts enkele namen van een lange rij Vlaamse artiesten die de stad verwelkomt. "Het wordt een warme, magische tijd in ons centrum. Al die toppers op het podium in ons Winter Wonderland: dat belooft fantastisch te worden", zegt burgemeester Wim Dries.

Vanaf maandag 11 december luistert Vlaanderen naar Radio2, live vanuit Genk. De bekende programma’s zoals Ann&Daan en Radio2 Hitmix worden uitgezonden vanuit de kerststudio in het Winterdorp in Genk. Tussen kerst en nieuwjaar tellen we samen af naar de nummer 1 tijdens de Radio2 Top2000.

"Wie er op nummer 1 staat, dat weten we natuurlijk nog niet," vertelt Radio2 netmanager Rino Ver Eecke. "Maar we kunnen vandaag wel al bekend maken wie de Top2000 zal presenteren."

Siska Schoeters bijt op 25 december de spits af van de Radio2 Top 2000. Om 9.30 uur drukt de bekende presentatrice op play. Vanaf dan wordt er 24 op 24 live radio gemaakt vanuit Genk. Radio2-gezichten als Kim Debrie, Dirk Ghijs, Sharon Slegers, Margaux Bogaert, Romy Deridder, de Genkenaar Daan Masset, Anja Daems en Caren Meynen volgen daarna. Peter Van De Veire maakt op 31 december om iets voor 18.00 uur de langverwachte nummer 1 bekend.

Niet enkel in de studio wordt het drie weken lang een groot feest. Ook op het aanpalende podium is de ambiance verzekerd. In de twee weekends voor de start van de Radio2 Top2000 verwelkomen we alvast enkele grote namen uit de Vlaamse muziekwereld. Denk daarbij aan Wim Soutaer en De Romeo’s. Vanaf 26 december treden er elke dag twee topartiesten op in het centrum van Genk.

Staan alvast op het programma:

Zaterdag 16 december om 16.00 uur: De Romeo's

Zaterdag 23 december om 16.00 uur: Wim Soutaer

Dinsdag 26 december om 16.00 uur: Natalia

Woensdag 27 december om 16.00 uur: Bart Kaell

Donderdag 28 december om 11.00 uur: Willy Sommers (tijdens de wekelijkse donderdagmarkt)

Zaterdag 30 december om 16.00 uur: Margriet Hermans
"Radio2 zet volop in op sfeer en gezelligheid tijdens de donkerste dagen van het jaar", vertelt Rino Ver Eecke, netmanager van Radio2. "En er is nog meer. Praktische tips en weetjes zorgen ervoor dat je het eindejaar op een fijne manier kan beleven. De hele decembermaand maken we Radio2 extra feestelijk en net zoals vorig jaar komen we graag onder de luisteraars. Daarom zijn we blij dat we dit jaar liefst 3 weken live radio in Genk kunnen maken. Daar zullen we zeker proeven van de Limburgse gastvrijheid en die verbondenheid zullen de radiomakers over heel Vlaanderen laten voelen."

Bekijk alle artikels uit Media