Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 25 september 2020

Maaseik: Bronzen Eikenblad voor Slagerij Houben (21 januari 2020)

Het bestuur van UNIZO Maaseik en een jury van zelfstandige ondernemers kozen voor de dertiende keer hun Ondernemer van het Jaar. Daarmee vieren zij het ondernemerschap en zetten ze Maaseiker bedrijven in de kijker. De competitie kreeg zijn beslag tijdens het ondernemersfeest op 17 januari.

De genomineerden voor het Bronzen Eikenblad 2019 waren: De Kiƫsklok, meesters in de ambachtelijke kazen in de binnenstad, Bloemen Anthos, bekende groenspecialist in geuren en kleuren in Neeroeteren (sinds kort ook in de Maaseiker winkelstraat met een pop-up en binnenkort met een nieuw bedrijfsconcept) en Slagerij Houben, de moderne ambachtelijke slager die uitblinkt in kwaliteit, service en organisatie. Deze laatste ging met de titel Maaseiker Ondernemer van het Jaar 2019 aan de haal. Bloemen Anthos nam de Publieksprijs mee naar huis.

Elke jaar maakt edelsmid en metaalvormgever Stan Van Dinter het unieke kunstwerk voor de Maaseiker Ondernemer van het Jaar, het Bronzen Eikenblad. De winnaar van de Publieksprijs krijgt een keramiek van de lokale kunstenaar Jan Winkels. Dit jaar is dat 't Buimke (Beimke voor de Oeterenaars). Het is een allegorie voor hoop en verwachting, veerkracht en vitaliteit.Bekijk alle artikels uit Maaseik