Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Lommel: Vlaams Belang voert actie tegen asielcentrum in Lommel (25 november 2021)

Het Vlaams Belang voert op zaterdag 27 november om 10 uur, aan de ingang van het asielcentrum, actie tegen de opening van het asielcentrum in Lommel. Dries Van Langenhove, Leo Pieters en Chris Janssens zullen de aanwezigen toespreken.

"Ondanks herhaalde waarschuwingen van het Vlaams Belang is dit land regelrecht in een nieuwe asielcrisis geslaapwandeld. Na een coronadip is dit land opnieuw een topbestemming geworden voor (illegale) immigratie vanuit alle windstreken. De cijfers spreken een duidelijk taal: in totaal liep het aantal asielaanvragen de afgelopen vier maanden op tot 10.528, goed voor een stijging van 15,5 procent in vergelijking met dezelfde periode in het piekjaar 2019. Als deze tendens zich doorzet, dreigen we dit jaar af te klokken op de grootste crisis sinds de dijkbreuk van 2015", zegt Dries Van Langenhove.

"Maatregelen die een effect op de instroom zouden kunnen hebben blijven uit, en het al mank lopende terugkeerbeleid wordt nog verder uitgehold. De gevolgen zijn ernaar en de factuur ervan wordt betaald door degenen die er niet voor gekozen hebben: de hardwerkende Vlaming die ondertussen ook de rekening van de stijgende levensduurte (niet in het minst de piekende energieprijzen) krijgt opgelepeld. Deze gang van zaken is een slag in het gezicht van de Vlaamse kiezers die hun buik meer dan vol hebben van de massa-immigratie", aldus Vlaams Belang.


Bekijk alle artikels uit Lommel