vrijdag 18 juni 2021

Lommel: CC De Adelberg stelt vernieuwde infrastructuur voor (29 oktober 2020)

Begin juni 2019 gingen de werken van start voor de vernieuwde infrastructuur van CC De Adelberg Lommel. Vandaag, 16 maanden later, is de vernieuwing van het cultuurcentrum een feit. Met de ingrijpende verbouwingen van de foyer tot een eigentijdse en sfeervolle ruimte met gezellige Cultuurbar, de gloednieuwe Kleine zaal en open Galerij, wil De Adelberg een warme ontmoetingsplek zijn in Lommel. De Adelberg zet sterk in op beleving en imago. Het accent ligt op ontmoeting, verbinding en samenwerking.

De verbouwing is een ontwerp van M10 Architecten uit Lille, samen met Interieurbureau Nr. 238 uit Lommel.

In de sfeervolle foyer is een open balie ontworpen met het oog op een klantvriendelijk en vlot onthaal. De lift, centraal gelegen, biedt ook voor mindervaliden toegang tot de Galerij op de eerste verdieping. De ruime lockers vervangen de vroegere vestiaire en staan een flexibel gebruik toe.

De Kleine zaal biedt plaats voor voorstellingen in kleine, intieme bezettingen. Met een fijne akoestiek en comfortabele tribune met 158 zetels, voegt deze ruimte een absolute meerwaarde toe aan het programma. De Kleine zaal is voorzien van een draagbaar audiosysteem voor mensen met een auditieve beperking.

Op de eerste verdieping is een volledig nieuwe Galerij gecreƫerd, een vide die in verbinding staat met de foyer. Een ontmoeting tussen kunst en cultuur. De Galerij is bovendien een mooie, aangename ruimte die ook kan gebruikt worden voor andere doeleinden dan louter tentoonstellingen.

De Adelberg krijgt met de Cultuurbar een gezellige en unieke bar die uitgebaat wordt door Sanne Dirx (Sommelier van het Jaar 2019). Sanne zal met haar bijzondere wijnkennis focussen op een aanbod van betaalbare en kwalitatieve wijnen, een uitgebreide bierkaart en toffe fingerfoods.

De Lommelse kunstenaar en fotograaf Manu Bloemen zal als eerste zijn werk in de Galerij presenteren. Met zijn foto-expo Silica start hij een nieuwe reeks tentoonstellingen. De kunstenaar wordt namelijk curator voor de volgende expo, 1 jaar later. Zo herhaalt zich bij de start van elk nieuw cultuurseizoen een artistieke cyclus van beeldende en verbeeldende taal. Data wanneer de expo kan bezocht worden, volgen later wanneer de maatregelen m.b.t. covid-19 dit opnieuw toelaten.De nieuwe ruimte biedt meer mogelijkheden en maakt van het cultuurcentrum een creatieve en inspirerende omgeving voor (lokale) artiesten, verenigingen, bezoekers en ondernemers.Foto's: Manu Bloemen

Bekijk alle artikels uit Lommel