Vrijdagavond raakte een bezoeker van het Schlagerfestival in Hasselt zwaargewond. De politie is op zoek naar getuigen van de feiten.

dinsdag 26 oktober 2021

In Limburg: Woonbuurt Triamant op kloosterdomein Gerkenberg Bree opent de deuren (7 oktober 2021)

Op het voormalige kloosterdomein Gerkenberg wordt zondag 10 oktober met een groot feest de nagelnieuwe woonbuurt Triamant Bree geopend. Bijzonder is dat alle bewoners in deze woon- en leefbuurt er straks op een doorgedreven manier begeleid worden door een leefcoach. Die helpt ze om een duurzamere levensstijl te ontwikkelen. Dat gaat van meer gevarieerde voeding over intellectuele stimulatie en relaxatieoefeningen tot meer sociale contacten. Alles om een zo kwaliteitsvol en gezond leven te leiden.

"We zijn vereerd om zo'n uniek concept te verwelkomen in Bree", zegt burgemeester Liesbeth Van der Auwera, die zaterdag al de nieuwe buurt officieel zal inhuldigen.

Wie dit weekend een leuke zondagsactiviteit zoekt, moet zeker eens gaan kijken op het voormalige kloosterdomein Gerkenberg. Alle inwoners van Bree en omstreken kunnen er vanaf 13 uur terecht voor de feestelijke opening van de nieuwe Triamant woonbuurt. Op het domein organiseert woon- en leefbuurtontwikkelaar Triamant tal van leuke activiteiten voor jong en oud, zoals een familiequiz, een oldtimerhappening, een auto- en huisdierenzegening, een memory lane photo booth, kinderanimatie en muziek.

Triamant Bree is een woonbuurt met 148 flats en studio's. Die worden aangevuld met een brasserie, wassalon, en zelfs mogelijkheden om te vergaderen en een evenement te organiseren. Bewoners kunnen beroep doen op diensten zoals huishoudhulp, was-, strijk- of boodschappenservice. Handig voor wie een dagje ouder wordt, er alleen voor staat of met een rollator beperkt is in mogelijkheden.

"Oud en jong voelen zich hier thuis. Er is ruimte voor ontspanning, zorg en ontmoeting. Zo is er een brasserie, een speeltuin en een ontwijde kerk die dient als eventlocatie. Met tal van ontmoetingsplaatsen, diensten en voorzieningen, is Triamant een dorp in de stad. Het succes van deze levendige woonbuurten is al eerder gebleken en we zijn verheugd om het concept nu ook te introduceren in Bree", aldus Jo Robrechts, uitvoerend voorzitter Triamant.

Bijzonder aan Triamant Bree is dat er gewerkt wordt met een leefcoach die (buurt)bewoners helpt mekaar te vinden en een prettige en gezonde(re) levensstijl te ontwikkelen. Triamant Bree is de vijfde woon- en leefbuurt die Triamant opent. In Puurs staat de zesde buurt al in de steigers.


INFO
Triamant Bree, Meeuwerkiezel 88
Iedereen is welkom op zondag 10 oktober van 13u tot 17uBree krijgt eerste woonbuurt met leefcoaches voor jong en oud
Nagelnieuwe woonbuurt op het voormalige kloosterdomein Gerkenberg zet volop in op duurzamere levensstijl

Bekijk alle artikels uit In Limburg