Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

In Limburg: 5 miljoen euro extra steun voor Vlaamse jeugdverblijven (22 februari 2021)

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir trekt via Toerisme Vlaanderen 5 miljoen euro extra uit voor de erkende jeugdverblijven in Vlaanderen. Dat geld komt bovenop de 1,5 miljoen euro per jaar die al voorzien was. De extra financiƫle injectie is specifiek bedoeld voor nieuwbouw en vernieuwbouw.

Vakantie is een basisrecht voor iedereen, en dat geldt natuurlijk ook voor onze jeugdige bezoekers uit binnen- en buitenland.

"De voorbije jaren hebben we vooral ingezet op de verbetering van bestaande jeugdverblijven, bijvoorbeeld op het vlak van brandveiligheid en sanitair", zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. "De nieuwbouw en vernieuwbouw was daardoor niet onze eerste focus, en we merken dat de kwaliteit van de jeugdverblijven een extra push kan gebruiken. Die extra middelen leg ik nu via Toerisme Vlaanderen op tafel."

In Vlaanderen zijn er momenteel 600 erkende jeugdverblijven die bij Toerisme Vlaanderen een dossier kunnen indienen. Dat kan al meteen, binnen de lopende subsidie-oproep tot 1 april. En mogelijk komt er nog een bijkomende subsidie-oproep later dit jaar.Bekijk alle artikels uit In Limburg