Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Leopoldsburg: Werelddag van verzet tegen armoede (14 oktober 2022)

Sinds 1993 is 17 oktober de dag om NEEN te zeggen tegen armoede. Ook het FAL (forum armoede Leopoldsburg) wil op die dag de armoedeproblematiek in de kijker zetten en de inwoners van Leopoldsburg hiervan bewust maken. De kansarmoede-index 2022 van Leopoldsburg is momenteel immers 17,9%. (het gemiddeld aantal geboortes in kansarme gezinnen over een periode van drie jaar)

Het geknoopte witte laken is het symbool van de strijd tegen armoede, met als boodschap dat ontsnappen uit armoede een zaak is van iedereen. Het laken uit het raam verbeeldt de ontsnapping. De knoop erin verwijst naar de strijd aanbinden tegen armoede.

Dit jaar organiseert het FAL ook een fototentoonstelling in de inkomhal van het gemeentehuis. Tijdens deze tentoonstelling zullen een aantal pijnpunten waarmee mensen in armoede worstelen aangetoond worden. Hierin wordt duidelijk gemaakt dat armoede een complex probleem is en er nood is aan een structurele aanpak om dit tegen te gaan.

De tentoonstelling opent op maandag 17 oktober om 9 uur. De tentoonstelling is te bezichtigen van maandag 17 oktober tot vrijdag 21 oktober tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.


Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg