woensdag 27 oktober 2021

Lanaken: Samenscholingsverbod aan parkings CC Lanaken door overlast hangjongeren (20 april 2021)

De laatste tijd heeft de omgeving rond het cultureel centrum in Lanaken te kampen met overlast van hangjongeren. "Groepen jongeren zorgen er voor overlast door tot in de late uren lawaai te maken, of vandalisme te plegen. In gesprek gaan met deze jongeren levert niets op", zegt burgemeester Marino Keulen.

Om dit probleem een halt toe te roepen gaat er vanaf vanavond (20 april) 19u een verordening van de burgemeester in. Elke samenkomst vanaf 3 personen op de parkings rondom het cultureel centrum, is vanaf dan verboden tussen 19u en 7u. De maatregel loopt af op maandag 24 mei om 7u.

Burgemeester Marino Keulen: "Meermaals hebben we contact gehad met de jongeren, maar de overlast blijft. De parking aan het cultureel centrum wordt gebruikt als afspreekplaats. Bijna dagelijks moet de politie ter plaatse komen voor nachtlawaai, het afsteken van vuurwerk, druggebruik, vechtpartijen of vandalisme. We zijn genoodzaakt om maatregelen te treffen."

Binnen deze zone is het ook verboden om muziek af te spelen die op welke wijze dan ook hoorbaar is voor de omgeving. Ook auto's stationair laten draaien is gedurende deze periode niet toegestaan.

"De parkings mogen alleen gebruikt worden om te parkeren. Wie tussen 19u 's avonds en 7u 's morgens van deze parkings gebruik maakt, mag zich niet met meer dan 2 personen in deze zone begeven. Ik wil de ouders van deze jongeren oproepen om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Je dient als ouder te weten wat je kind doet en te weten waar hij of zij uithangt, zeker in de late avonduren", besluit burgemeester Marino Keulen.

Een overtreding op deze maatregel gaat gepaard met een GAS-boete van maximaal 175 euro (minderjarige) of 350 euro (meerderjarige).

Bekijk alle artikels uit Lanaken