Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 25 oktober 2020

Lanaken: Nelissen Steenfabrieken blijft open tijdens het bouwverlof (10 juli 2020)

Nelissen Steenfabrieken blijft volledig open tijdens het bouwverlof. Dat is positief voor de medewerkers. Zij kunnen zelf hun verlof spreiden over de rest van het jaar. Maar ook voor klanten: mensen uit binnen- en buitenland koppelen hun showroomvisite aan een bezoek aan de Limburgse toeristische trekpleisters.

Vanavond gaat het Limburgse bouwverlof officieel van start. Omdat de bouwsector de pauzeknop noodgedwongen indrukte tijdens de lockdown, gaan er echter stemmen op om het bouwverlof uitzonderlijk te spreiden. Nelissen Steenfabrieken voegt alvast de daad bij het woord. Het familiebedrijf uit Lanaken houdt de volgende weken haar fabriek en showroom namelijk gewoon open.

"En dat voor de eerste keer in de geschiedenis", zegt Roberta Melis (Marketing en Communicatie manager bij Nelissen Steenfabrieken).

De verklaringen voor die toestroom zijn logisch: "Tijdens de coronapauze lagen heel wat werven stil. Zo liepen architecten, projectontwikkelaars en bouwbedrijven een fikse achterstand op. Nu popelen ze om dat gat dicht te rijden. Ook het hoofd van particulieren staat op dit moment volop naar (ver)bouwen. Zij zien een verre, exotische reis door de neus geboord. In plaats daarvan houden ze vakantie in eigen land. En dat is het uitgelezen moment om je woning te renoveren."

Heel wat Belgen blijven tijdens de zomermaanden dus in eigen land. Maar wie de showroom van Nelissen Steenfabrieken de volgende weken bezoekt, ervaart wel degelijk een vakantiegevoel: "Een bezoek aan onze showroom is sowieso al een beleving. Onze toonzaal is een soort interactief gevelsteenmuseum, waarin we geschiedenis en digitalisering verzoenen. Van 13 tot 18 juli (de eerste week van het bouwverlof) doen we nog iets extra. Iedereen die dan langskomt in onze showroom krijgt een flesje van onze BrickGin mee. Dat is ideaal om jouw tuinfeest op te fleuren", zegt Rudi Nivelle (commercial advisor bij Nelissen Steenfabrieken).

Bovendien krijgen de klanten ook een toeristische gids mee: "Op die manier kunnen mensen hun passage in onze showroom koppelen aan een bezoek aan één van de toeristische trekpleisters in de buurt: Pietersheim Lanaken, Maasmechelen Village, de historische stad Tongeren of het idyllische dorpje Oud-Rekem bijvoorbeeld. Nelissen krijgt klanten uit Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Nederland en zelfs Duitsland over de vloer. Op deze manier geven we het Limburgse toerisme dus een duwtje in de rug."


Bekijk alle artikels uit Lanaken