Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

vrijdag 27 november 2020

Lanaken: Meer beleving voor bezoekers (3 februari 2020)

De vzw Toerisme Lanaken gaat de komende jaren flink investeren om het de bezoekers helemaal naar hun zin te maken. De komende jaren staan er op het domein Pietersheim heel wat investeringen op het programma.

Schepen Sofie Martens: "Voor vele inwoners is de kinderboerderij één van de lievelingsplekjes in Lanaken. Ook toeristen en inwoners van naburige gemeenten weten de weg naar Pietersheim te vinden. De kinderboerderij moet dan ook toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom zullen we dit voorjaar de wandelpaden, die momenteel bestaan uit hobbelige kasseien, vervangen door vlakke tegels. Zo kunnen rolstoelgebruikers en gezinnen met kinderwagens meer genieten omdat ze zich makkelijker kunnen verplaatsen." Het vervangen van deze bestrating kost 140.000 euro.

"Eén van de trekpleisters op het domein is natuurlijk de gratis speeltuin. Die heeft al de nodige jaren op de teller. We gaan voor een volledige opwaardering van de speeltuin. De komende jaren zullen stelselmatig verschillende speeltuigen worden vervangen voor 74.000 euro. Ook voorzien we een nieuw sanitair gedeelte aan de speeltuin zodat ouders en grootouders met de spelende kinderen makkelijker een sanitaire stop kunnen maken, dicht in de buurt van de speeltuin." Voor deze sanitaire blok wordt 150.000 euro voorzien.

Ook neemt de vzw dit jaar, samen met visclub De Winde, de visvijver onder handen voor 10.000 euro. De visplaatsen worden verbeterd en een mindervalidevisplaats wordt ingericht.

Wie aan de kleine grens met Maastricht België binnenkomt, maakt in Smeermaas kennis met misschien wel het mooiste plekje van de Maas. Op dit Maasterras is het vertrekpunt gelegen van kajak- en kanotochten aangeboden door Kajak Maasland.

Sofie Martens: "Deze mooie plek zal binnenkort extra in het oog springen. In deze bocht van de Maas komt er een belevingscontainer. Een omgebouwde zeecontainer zal uitgerust worden als gastenonthaal en opslagplaats voor Kajak Maasland en zal de huidige infrastructuur vervangen. De belevingscontainer wordt ingericht met houten materialen en spiegels en een uitzichtplatform biedt bezoekers een prachtig uitzicht over de het Grensmaasgebied." De investering in Kajak Maasland is nog voor het zomerseizoen klaar en kost 25.000 euro.

In Oud-Rekem worden de bestaande toeristische bewegwijzering en infoborden vervangen. Deze staan er sinds 2011 en zijn aan vervanging toe. Hiervoor is 45.000 euro voorzien.

Bekijk alle artikels uit Lanaken