Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Heusden-Zolder: Heusden-Zolder zet koers naar een dynamische visie (15 september 2023)

Heusden-Zolder start een campagne om alle troeven met elkaar te verbinden en extra in de verf te zetten. "Er ontbreekt een gemeenschappelijk verhaal, terwijl Heusden-Zolder enorm veel te bieden heeft. Daarom zijn we samen met een externe partner op zoek gegaan naar een manier om de troeven van onze gemeente in de verf te zetten. Intussen hebben we een traject doorlopen dat op verschillende momenten is getoetst bij zowel de bevolking als de beleidsmakers. De hamvraag: Hoe maakt Heusden-Zolder het verschil, vandaag en in de toekomst?"

Burgemeester Mario Borremans: "We willen de sterktes van onze gemeente - van historisch erfgoed en uitgestrekte natuurgebieden tot bruisende cultuur en unieke sportinfrastructuur - op een logische manier met elkaar verbinden. De term sportief gaat voor ons veel verder dan alleen het fysieke aspect. De ambitieuze slogan Een gezonde geest in een gezond lichaam weerspiegelt dit. We willen de hele gemeente zowel fysiek als mentaal in beweging krijgen en houden."

Een belangrijke eerste stap om dit uit te rollen is al gezet. Anke Bongaerts werd aangeworven als eerste citymarketingmanager van Heusden-Zolder. Anke zal in deze rol verder werken aan een toekomstplan op lange termijn. "Want deze missie geeft ons ambitie. Het is een streefdoel dat we nooit helemaal kunnen bereiken, maar dat ons wel een basis geeft om op terug te vallen", klinkt het.

"We doen heel graag een oproep aan alle verenigingen, organisaties en inwoners, jong en oud, om mee te bouwen aan dit verhaal. Niet alleen binnen Heusden-Zolder, maar naar heel Vlaanderen toe. Elke inwoner, elke bezoeker, elke toeristÂ… moet onze gemeente met een goed sportief gevoel kunnen beleven", aldus citymarketingmanager Anke Bongaerts.

"We kiezen er dan ook voor om cultuur, erfgoed en natuurbeleving op een sportieve manier te benaderen. Van H tot Z, van Heusden tot Zolder, maar ook van Hoofd tot Zolen of van Hart tot Ziel. Er zijn tal van mogelijkheden. Ook ondernemend Heusden-Zolder willen we op deze manier een welverdiend duwtje in de rug geven. Van inwoners en toeristen naar bedrijven tot horeca en handelaars: iedereen moet de vruchten kunnen plukken van onze nieuwe strategie," aldus de burgemeester.

Ook in de beeldvorming wil Heusden-Zolder de nieuwe ambitie mee overbrengen. "Ons nieuwe logo weerspiegelt de frisse koers die Heusden-Zolder inslaat."

De komende maanden worden de bestaande logo's vervangen door het frisse nieuwe exemplaar.Heusden-Zolder zet koers naar een dynamische visie: de sportiefste gemeente worden. Vandaag staat de gemeente in de startblokken met een duidelijke missie en een strategisch stappenplan voor lange en korte termijn.
Foto: Communicatie Heusden-Zolder

Bekijk alle artikels uit Heusden-Zolder