vrijdag 22 januari 2021

Heusden-Zolder: Gebedswake voor slachtoffers brand Beringen (13 augustus 2019)

De parochiegemeenschappen van Heusden-Zolder en Beringen organiseren op vrijdagavond 16 augustus een gebedswake voor de twee overleden brandweermannen. De brand in een leegstaand pand in Beringen, waarbij twee brandweermannen in dienst om het leven kwamen, heeft ook de geloofsgemeenschappen van Beringen en Heusden-Zolder sterk geraakt.

Om hun medeleven aan de getroffen families te tonen organiseren de katholieke geloofsgemeenschappen van Beringen en Heusden-Zolder daarom vrijdagavond gezamenlijk een kort gebedsmoment. "Zo willen ze ook eenieder de kans geven om op een biddende wijze om te gaan met de tragische gebeurtenis."

Deze gebedswake vindt plaats op vrijdagavond 16 augustus om 18 uur in de Sint-Willibrorduskerk in Heusden (Sint-Willibrordusplein 2). Diaken Ward Ceyssens, nauw betrokken bij het brandweerkorps van Heusden-Zolder, gaat voor in de gebedsviering, in aanwezigheid van E.H. Marcel Meysen, deken van Beringen en E.H. Guido Dewaegeneere, pastoor-moderator van de federatie Heusden. Aansluitend kan men zich naar de brandweerkazerne begeven om te condoleren of de misviering bijwonen in de kerk (18.30 uur).

Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, had reeds contact met de familie van de derde, gewonde brandweerman en spreekt ook zijn christelijke deelneming uit aan de families van de twee overleden brandweermannen en de gemeenschappen van Beringen en Heusden-Zolder.Bekijk alle artikels uit Heusden-Zolder