Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 9 december 2023

Heers: Simon Mignolet schenkt tablets aan Sint-Trudo Ziekenhuis (30 maart 2020)

Doelman en Sportambassadeur van Sint-Truiden Simon Mignolet en de stad Sint-Truiden proberen er mee voor te zorgen dat coronapatiënten in het ziekenhuis Sint-Trudo verbonden blijven met het thuisfront. De sportambassadeur schenkt tablets aan het ziekenhuis.

"Sint-Truiden is hard getroffen door de coronacrisis en dat heeft ook Truiens sportambassadeur Simon Mignolet erg geraakt. Hij nam contact met ons op om te bekijken hoe hij de inwoners van de hoofdstad van Haspengouw kon helpen. Daarbij dachten we allebei dat de nood naar verbondenheid en steun bij de coronapatiënten in Sint-Trudo Ziekenhuis het grootst was", zegt burgemeester Veerle Heeren.

"Ik voelde mij geroepen om het ziekenhuis te helpen, waar vorig jaar mijn zoon geboren is en onlangs mijn mama succesvol geopereerd werd. Daar focussen ze zich momenteel volledig op de zorg voor coronapatiënten. Ik heb dus mijn verantwoordelijkheid genomen om hen een hart onder de riem te steken", zegt sportambassadeur van de stad Sint-Truiden Simon Mignolet.

"Ik heb er voor gekozen om SAMSUNG-tablets te schenken. De patiënten die momenteel in quarantaine verblijven en daardoor afgescheiden zijn van de buitenwereld en hun geliefden, kunnen met deze tablets nu toch contact houden met hun familie en vrienden en de broodnodige steun bij hen zoeken."

De tablets kunnen op verschillende manieren gebruikt worden: patiënten kunnen er een boodschap voor hun familie mee opnemen, live gaan via skype of andere apps en ook op de hoogte blijven van het nieuws.
Dr. Raf Lippens, algemeen directeur van Sint-Trudo Ziekenhuis is zeer tevreden met de geste van Simon Mignolet: "Het zal onze patiënten, die op dit moment in absolute quarantaine in ons ziekenhuis verblijven, extra moed geven om te vechten. In naam van heel ons ziekenhuis, medewerkers, patiënten en hun naasten, zijn wij Simon Mignolet dan ook zeer dankbaar."

Bekijk alle artikels uit Heers