Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Heers: Een natuurlijke apotheek in het Kasteel van Hex (5 september 2018)

ORTIS, de pionier van fytotherapie in België, stelt een tuin met medicinale planten ter beschikking aan de inwoners van Heers. Dit naar het model van de unieke, grote Herba Sana-tuin in België die zijn deuren opende in 2002, in het hartje van de Hoge Venen. Deze kleinere Herba Sana bij u in de buurt bevindt zich in de tuin van het Kasteel van Hex en kan worden bezocht vanaf 8 en 9 september. Een nieuw, educatief project.

ORTIS wil dit jaar, ter gelegenheid van zijn 60e verjaardag, aan de hand van de Herba Sana-buurttuinen meer Belgen bewust maken van de weldaden van geneeskrachtige planten. Elke tuin bestaat uit 25 onmisbare planten die gebruikt worden voor belangrijke indicaties. Zo kan iedereen thuis in zijn eigen tuin een natuurlijke apotheek aanleggen. De inwoners van de regio krijgen een uitnodiging voor een bezoek aan de tuin en voor een georganiseerde rondleiding om meer te weten te komen over de voordelen van deze planten voor onze gezondheid.

"We hebben onszelf een educatieve missie opgelegd in België. In dit kader openden we reeds in 2002 een eerste Herba Sana-tuin voor het brede publiek. Onze 60e verjaardag willen we nu ook vieren door de nadruk te leggen op de nabijheid van deze tuinen. Daarom maken we van deze gelegenheid gebruik om een nieuwe Herba Sana bij u in de buurt in te huldigen, op het domein van het Kasteel van Hex", vertelt Patricia Coopmans, CEO van ORTIS.

INFO
http://www.herbasana.be/nl

Bekijk alle artikels uit Heers