Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Heers: Twee inwoners uit Heers aangehouden in het kader van een drugsonderzoek (31 augustus 2018)

"Enige tijd geleden startte de politie van het kanton Borgloon een onderzoek op naar de handel en wandel van een 41-jarige man en 31-jarige vrouw uit Heers, die verdacht werden van het dealen van drugs. Beide verdachten zijn gekend bij politie en gerecht", zo laat politiezone kanton Borgloon weten.

Op 27 augustus werd in hun woning een huiszoeking met bijstand van een drughond uitgevoerd. De man, die op het ogenblik van de huiszoeking in de woning aanwezig was, werd ter plaatse gearresteerd. Later die dag werd ook de vrouw gearresteerd.

In de woning werden allerlei soorten drugs aangetroffen. Het betrof meer dan 2kg marihuana, bijna 1.5 kg hash, 750 xtc pillen, meer dan 500 gr. Speed, MDMA en GHB. Naast de drugs trof de politie 3 vuurwapens, 2 alarmpistolen en 10-tallen dolken en zwaarden aan. Op verschillende plaatsen in de woning was geld verstopt, er werd een grote geldsom in beslag genomen.

Beide verdachten werden door de recherche van de politiezone verhoord en later voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Tongeren. Deze heeft beide verdachten aangehouden, zij werden overgebracht naar de gevangenis van Hasselt. Het onderzoek naar de leveranciers van de 2 aangehouden personen wordt verdergezet.

Bekijk alle artikels uit Heers