Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

vrijdag 27 november 2020

Heers: Auto's op aardgas in heel Limburg (1 februari 2017)

Infrax neemt op 1 februari vijf nieuwe CNG-wagens in gebruik. Die worden ingezet bij de opnames van de meterstanden in de provincie Limburg. Met de aardgaswagens zet Infrax een nieuwe stap in het vergroenen van zijn wagenpark. Later dit jaar komen er ook drie nieuwe CNG-wagens voor meteropnames in West-Vlaanderen.

De vijf wagens van het type Fiat Fiorino duiken vanaf nu op in de straten van Limburg. Ze stoten 95 procent minder fijne stofdeeltjes uit dan benzine- en dieselwagens en hun CO2-uitstoot ligt tot 30 procent lager. De nieuwe Infrax-wagens zijn duidelijk te herkennen aan de groene stickers met de boodschap Ik rijd op aardgas.

Infrax wil actief het gebruik van milieuvriendelijke voertuigen in Vlaanderen promoten. "We werken de komende jaren mee aan de plaatsing van 2500 publieke laadpalen voor elektrische wagens in heel Vlaanderen en ondersteunen gemeentebesturen bij de aankoop van CNG-wagens. Op termijn wil Infrax trouwens ook elektrische voertuigen in het eigen wagenpark opnemen."

Bekijk alle artikels uit Heers