Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 29 mei 2022

Hasselt: CM en Wit-Gele Kruis lanceren grootste zorgcentrale van Vlaanderen (6 december 2021)

CM en het Wit-Gele Kruis bundelen de krachten en richten samen een nieuwe zorgcentrale op. Vanaf 1 januari 2022 brengen beide partners hun personenalarm onder bij Gerust. "Met deze nieuwe zorgcentrale willen we een antwoord bieden op de toenemende zorgnoden", zegt Steven Hermans, voorzitter van Gerust. "Met de keuze voor de naam Gerust zetten we de belofte van geruststelling naar onze leden en hun omgeving toe centraal.."

"De bevolking vergrijst en mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat plaatst de zorg voor uitdagingen. Mensen kunnen een beroep doen op professionele hulp aan huis en de inzet van mantelzorgers is goud waard," zegt Nadja Vananroye, ondervoorzitter van Gerust. "Maar uiteraard is het onmogelijk om op elk moment een hulpverlener in huis te hebben. Technologie kan op dat ogenblik een uitkomst bieden.."

Zo bieden CM en het Wit-Gele Kruis vandaag al het personenalarm aan, een toestel dat met één druk op de knop een noodsignaal doorgeeft naar een zorgcentrale en de abonnee in contact brengt met een medewerker. Die kan een contactpersoon of de hulpdiensten naar de gebruiker sturen.

"Om een nog betere dienstverlening te garanderen en nog sterker te kunnen inzetten op innovatie, slaan CM en het Wit-Gele Kruis de handen in elkaar. Met de nieuwe zorgcentrale Gerust willen beide partners zorgbehoevenden en hun omgeving ontlasten zodat ze langer en veiliger thuis kunnen wonen. Het gaat hier niet alleen om CM-leden of patiënten van het Wit-Gele Kruis. De zorgcentrale wil slimme oplossingen bieden voor alle mensen met een zorg- en ondersteuningsnood."

Concreet betekent de oprichting van Gerust dat er in totaal 44.000 gebruikers met een personenalarm bij CM en het Wit-Gele Kruis vanaf januari een abonnement zullen hebben bij Gerust. Hierdoor zal het de grootste zorgcentrale van Vlaanderen worden. "We bundelen onze kracht en kennis om onze kwaliteitsvolle dienstverlening te kunnen blijven garanderen. De overschakeling van de abonnees gebeurt automatisch, zij hoeven zelf niets te doen."

De dienstverlening achter de schermen blijft hetzelfde. Vragen en noodoproepen worden nog steeds door dezelfde personen beantwoord.


De nieuwe directeur van Gerust wordt Liesbeth Van Reeth. Zij gaat vanaf 13 december aan de slag.CM en Wit-Gele Kruis lanceren grootste zorgcentrale van Vlaanderen / Foto: CM - Wit-Gele Kruis

Bekijk alle artikels uit Hasselt