Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 28 oktober 2020

Hasselt: Geboortebos in Tuilt krijgt 694 bomen (14 oktober 2020)

Op zondag 25 oktober krijgt elk pasgeboren Hasselts kindje weer zijn of haar eigen boom. Voor de 25ste keer organiseert het stadsbestuur het aanplanten van een geboortebos. Dit geboortebos symboliseert de wens dat elk kind moet kunnen opgroeien in een gezonde en groene wereld.

Er zullen die zondag 694 bomen geplant worden: 337 eiken en 357 linden voor evenveel Hasseltse jongens en meisjes die tussen 1 september 2019 en 31 augustus 2020 aangegeven werden bij de burgerlijke stand.

Het is nu de tweede keer dat er bomen worden geplant in park Wijngaertsveld in Tuilt. Het geboortebos van de voorgaande jaren kan je nog altijd terugvinden aan het Prinsenhof in Kuringen.

"Aangezien corona zich overal laat voelen, zal deze editie iets anders verlopen dan voorgaande jaren”, zegt schepen van Burgerzaken Joske Dexters (N-VA). "We zullen alle aanwezigen dit jaar een leuke verrassing aanbieden in plaats van een drankje."

Er zal gewerkt worden met tijdssloten om het aantal bezoekers per uur te beperken. Daarom is het verplicht om in te schrijven en is het belangrijk dat iedereen zich stipt aan die tijdsloten houdt. Maximum 6 volwassenen per ingeschreven kindje kunnen meekomen naar de plantdag.

Als ouders zelf het boompje willen planten brengen ze best hun eigen (hand)spade mee. Er zullen gepaste maatregelen genomen worden, zodat er voldoende afstand gehouden kan worden. Volwassenen brengen hun mondmasker mee.Bekijk alle artikels uit Hasselt