Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 9 december 2023

Genk: Storm: Genks spektakel Vurige Vijvers donderdag afgelast (2 november 2023)

Er raast een storm over ons land en volgens de laatste voorspellingen blijft ook Genk niet gespaard. "Veiligheid is altijd een absolute prioriteit, daarom zal Vurige Vijvers donderdag niet doorgaan", zegt burgemeester Wim Dries.

Sinds maandag is het Genkse Molenvijverpark omgetoverd tot een feeƫriek spektakel. Duizenden bezoekers genoten al van Vurige Vijvers. "Wie voor donderdag een kaartje kocht, zal het spektakel helaas niet kunnen doorgaan. We hebben dagelijks een veiligheidsoverleg en worden daarin ook geadviseerd. We houden de herfststorm al de hele week in het oog. Vanmiddag hebben we de knoop moeten doorhaken. De voorspelde wind is te krachtig en we nemen vanzelfsprekend geen risico's. Om de veiligheid te garanderen hebben we dus beslist dat Vurige Vijvers donderdag niet kan doorgaan."

Wie een kaartje kocht voor donderdag, wordt via mail op de hoogte gebracht. Kaartjes worden volledig terugbetaald. "Omboeken is helaas niet mogelijk. Vrijdag is de laatste dag en die is ook al bijna uitverkocht", zegt schepen Karel Kriekemans.

Op vrijdag zal Vurige Vijvers gewoon doorgaan zoals voorzien.


Bekijk alle artikels uit Genk