Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 4 februari 2023

Genk: Genker Ondernemer van het Jaar: Gianfranco Raineri (25 november 2022)

Gianfranco Raineri is door UNIZO Genk uitgeroepen tot Genker Ondernemer van het Jaar. "Gianfranco Raineri zet met zijn bedrijf Raineri een sterk verhaal neer dat getuigt van straf ondernemerschap. Met niet enkel een stenen winkel voor eindklanten, maar ook een groot aankoop- en distributienetwerk voor horecazaken. Daarnaast noteert Raineri een mooie groei en zet het in op innovatie in zowel producten en als concepten. Denk maar aan de wekelijkse verse pasta of het restaurant boven de winkel. Tot slot blinkt Raineri uit in de bovenlokale uitstraling, gaande van de particuliere winkel en het restaurant langs de Torenlaan tot het distributienetwerk in de b2b-sector", zegt Luca Bruno, voorzitter van UNIZO Genk.

Raineri startte in 1956 als voedingswinkeltje in Genk en groeide in de loop der jaren uit tot een over de landsgrenzen heen bekende groothandelaar in Italiaanse wijnen en voedingswaren.

"Met de UNIZO Genker Award promoten we het ondernemerschap. Tegelijk zijn we trots op Genk en willen we mensen belonen die een trotse ambassadeur zijn voor onze stad en de Genkenaren. De award is een mooie erkenning voor Gianfranco Raineri, maar vooral ook een boost voor de meer dan 4.000 ondernemers in onze stad."De award werd uitgereikt op de T2-campus. Het werd een spannende race voor de eerste plaats tussen Kristof en Sanne Lambie (GPS), Gwen Claes (Sanmax) en Gianfranco Raineri (Raineri). Het was uiteindelijk Italo-Belg Gianfranco Raineri die de jury wist te overtuigen.
www.limburgnieuws.be Foto: Unizo

Bekijk alle artikels uit Genk