Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 september 2023

Genk: Bokrijk Run op zondag 30 oktober (20 september 2022)

De Bokrijk Run is terug. Na twee jaren gedwongen afwezigheid omwille van gekende redenen, staat één van Vlaanderens mooiste loopevents opnieuw op de kalender. Op zondag 30 oktober wordt Bokrijk het loopparadijs bij uitstek tijdens de vierde editie van de Bokrijk Run.

Lopers en wandelaars krijgen tijdens de Bokrijk Run de kans om het erfgoed en alle andere troeven van Bokrijk op een ludieke manier te beleven. Ze doorkruisen onder meer het Openluchtmuseum, het Arboretum en Fietsen door het Water, al zal het deze keer lopen door het water zijn. "Via dit belevingsvol parcours zetten we de diversiteit van Bokrijk in de verf, voor het eerst ook met alle reguliere en belevingsvolle activiteiten van het Openluchtmuseum erbij", zegt Igor Philtjens, voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk en gedeputeerde van Toerisme en Erfgoed.

Onderweg wacht hen animatie, muziek, en na afloop nog meer beleving en heel wat lekkers. Deelnemers kunnen op zondag 30 oktober bovendien het sportieve aan het familiale koppelen. Voor of na het lopen of wandelen zijn ze vrij om samen met hun gezin het Openluchtmuseum van wat dichterbij te beleven. De perfecte start van de herfstvakantie.

Wandelaars en joggers kunnen deelnemen aan de Belevingsrun met een traject van 5 of 10 kilometer. Meer competitieve lopers komen opnieuw aan hun trekken tijdens de Chronorun: 10 km, inclusief tijdsregistratie. Ook de Kidsrun staat opnieuw op het programma: de kleinsten lopen samen een rondje van 1 kilometer.

INFO
Inschrijven voor de Bokrijk Run 2022 kan vanaf nu via http://www.bokrijkrun.be

10 u. gezamenlijke start Chronorun, 10 km (met tijdsregistratie)
Tussen 10.15 en 14 u. vrij vertrek Belevingsrun, 5 en 10 km
14 u. gezamenlijke start Kidsrun, 1 km
Tarieven Bokrijk Run
Volwassenen: 15 euro voorinschrijving
Kinderen: 3 euro voorinschrijving
Houders Bokrijkabonnement: gratis


Bekijk alle artikels uit Genk