Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

dinsdag 18 januari 2022

Genk: Nieuwe toegangsweg en parking Kattevennen klaar (22 december 2021)

De nieuwe ontsluitingsweg en parking voor Kattevennen is vanaf donderdag open voor het verkeer. Met de nieuwe entree werd gekozen voor een duidelijke splitsing tussen zacht verkeer (fietsers en wandelaars) en auto- en busverkeer. Het nieuwe parkeerterrein voorziet in 150 parkeerplaatsen en plaats voor 12 mobilhomes, een verdubbeling van de parkeercapaciteit versus vroeger.

Schepen Karel Kriekemans: "Kattevennen kende de laatste jaren een enorme groei en ook de komende jaren wordt er door heel wat partners fors geïnvesteerd op het terrein. Vanuit de stad en VZW Kattevennen is het de bedoeling om de komende jaren het outdoor-aanbod op de site te versterken alsook het programma van de Cosmodrome. De nieuwe toegangsweg en parking zorgen voor een betere ontsluiting van het domein, waarbij de verschillende gebruikers meer gescheiden worden en dit een veiligere verkeerssituatie garandeert."

Het deel van de parking voor de paardentrailers is nog even afgesloten om beschadiging aan het grindgazon te vermijden. De kampeerautoplaatsen worden afgewerkt in januari/februari. De oude toegangsweg blijft nog open tot en met zondag 16 januari. Vanaf 17 januari loopt al het gemotoriseerd verkeer via de nieuwe weg.


Bekijk alle artikels uit Genk