Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Business: Tewerkstelling groeit in heel Vlaanderen (5 juli 2024)

De tewerkstellingsgroei in Limburg zit met 1,37% op het niveau van de groei in heel Vlaanderen, zelfs iets daarboven. In 2023 liepen de cijfers in Limburg – een groei van de tewerkstelling met 1,32% – nog achter op die van het Vlaams Gewest – 2,10%. Dat verschil is nu dus ruim weggewerkt.

"Wel zien we dat verschillende sectoren verschillend zijn geëvolueerd: sommige doen het merkelijk beter in Limburg dan in Vlaanderen, bv. metaal-maakindustrie, groen en de voedingssector; andere doen het dan weer minder goed, bv. de sector van de chemie/farma/energie." Wat wel opvalt: de groei heeft Limburg vooral te danken aan de kmo’s. Dat alles blijkt uit een analyse door hr-dienstverlener Acerta van de gegevens van 25.600 bedrijven, waaronder 5596 Limburgse ondernemingen, die Acerta over meerdere jaren opvolgt.

Gert Mertens, kantoordirecteur Acerta Limburg: "Limburg is een provincie met een sterke industriële activiteit. De metaal- en maakindustrie, de voedingsindustrie, logistiek en transport... dat zijn voor ons belangrijke sectoren. Het doet dus zeker plezier te zien dat daar de Limburgse bedrijven er qua tewerkstelling weer op vooruit zijn gegaan."

Bekijk alle artikels uit Business