Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 9 december 2023

Business: Slagerij Kuijpers pakt uit met kookboek: 500gr gehakt (11 oktober 2023)

Wat maak je met 500 gr. gehakt? Het is een vraag die Ben Kuijpers, eigenaar van de Maasmechelse beenhouwerij Slagerij Kuijpers, vaak hoorde op een reguliere dinsdag. En niet zomaar een dinsdag, maar Dinsdag-Gehaktdag, een promotie waarbij klanten bij aankoop van één kilo een halve kilo gehakt gratis krijgen. Deze promotie loopt al twee jaar en wordt elke week via Facebook gepromoot. Beenhouwer Ben Kuijpers publiceerde zonet een kookboek met als titel 500gr. gehakt. Het boek kwam tot stand met medewerking van zijn schoonbroer Luk Balcer. Luk is de man die de gerechten netjes op de Facebookpagina van de slagerij plaatst.

"Gehakt is nog steeds een favoriet ingrediënt in vele Belgische keukens", reageert Ben.

2023 was een gedenkwaardig jaar voor Ben. Niet alleen vierde hij zijn 50e verjaardag, maar het was ook zijn 25e jaar als beenhouwer. En als kers op de taart is hij de derde generatie Kuijpers die de zaak runt. Luc Balcer besloot voor deze speciale gelegenheid 42 internationale gehaktgerechten te bundelen in een boek: van Zuid-Afrikaanse boboti tot Italiaanse lasagna al forno. Met de hulp van de AI-tool Midjourney creëerde hij prachtige visualisaties voor elk gerecht. Het resultaat ligt nu in de slagerij: 500gr gehakt in boekvorm.

Het boek, dat een reflectie is van Bens passie voor zijn vak, is nu verkrijgbaar voor slechts 20 euro. Geïnteresseerden kunnen het ter plaatse kopen of online bestellen met een kleine meerprijs voor verzending.


Beenhouwer Ben Kuijpers uit Maasmechelen toont trots zijn boek 500gr. gehakt. Meer dan 40 internationale gerechten in de pan gehakt, met medewerking van zijn schoonbroer Luk Balcer, ChatGPT en Midjourney


https://www.limburgnieuws.be/

Bekijk alle artikels uit Business