dinsdag 27 juli 2021

Business: Vers geld voor dronepionier Senhive (15 september 2020)

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, imec.istart en een privé-investeerder voorzien Senhive, een innovatieve start-up in de drone-industrie, van 650.000 euro vers geld in de vorm van een converteerbare lening. Na een succesvol begeleidingsprogramma bij imec.istart, een vliegende start op Corda Campus en een verhuis naar DronePort, is het bedrijf helemaal klaar om de volgende stappen te zetten en de markt te veroveren.

De start-up werd in april 2019 boven de doopvont gehouden en nam toen zijn intrek in de Corda INCubator op de Hasseltse Corda Campus. Intussen werkt Senhive vanop DronePort Campus in Brustem (Sint-Truiden). Senhive heeft een sterke expertise in het opzetten van kritische communicatielijnen en het integreren van diverse sensoren. Het bedrijf biedt uiteenlopende (drone)detectieoplossingen op maat van de klant. Zo brengt Senhive niet alleen de behoeften van de klant in kaart, maar voorziet het ook de architectuur van de oplossing en zorgt het voor de implementatie en het onderhoud van het hele systeem. De technologie wordt op dit moment aan de industrie en potentiële klanten voorgesteld aan de hand van demo-implementaties, waarvoor de DronePort-site erg geschikt is.

"Dronedetectie is erg actueel en de markt is in volle ontwikkeling," zegt Thomas Petracca, oprichter en CEO van Senhive en expert in communicatie-infrastructuur. "Senhive speelt in op de veranderende behoeftes van grote spelers die hun sites en activiteiten tegen ongewenst en ongepland droneverkeer willen beschermen. Tegelijkertijd kan ons systeem ook ingezet worden om het geplande droneverkeer in goede banen te leiden. We zijn dan ook erg blij dat we met deze lening de nodige investeringen kunnen doen en op die manier onze werking het komende jaar kunnen garanderen."


Bekijk alle artikels uit Business