Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 27 januari 2023

Bree: Ondergrondse centrumparking Bree: Bankkaart scannen aan de slagboom bij het inrijden en bij het uitrijden (2 september 2022)

Vanaf 6 september start een totaal nieuw betaalsysteem in de ondergrondse parking in Bree. Cash betalen aan de automaat is niet meer mogelijk. Het alternatief: je nummerplaat en bankkaart worden gescand bij in- en uitrijden.

Wat verandert er juist op 6 september?
1. Je krijgt geen fysiek ticket meer.
Je nummerplaat wordt gescand bij het in- en uitrijden van de parkeergarage. Geen paniek dus als je geen ticket krijgt. Dit geldt ook voor abonnementhouders: je nummerplaat is gekoppeld aan je abonnement, je hebt dus geen abonnementskaartje meer nodig. 
2. Cash betalingen zijn niet meer mogelijk. Je scant je bankkaart aan de slagboom bij het inrijden en opnieuw bij het uitrijden. De betaling gebeurt automatisch bij het uitrijden. Omdat je geen ticket meer moet valideren, kan je gewoon instappen zonder te voet langs de betaalautomaat te gaan. Je rijdt naar de uitgang en betaalt daar rechtstreeks met je bankkaart, contactloos of niet-contactloos. Enkel cash betalen is niet meer mogelijk.

"Dit veilige elektronisch betaalsysteem is iets waar we al lang naar uitkeken", zegt schepen van mobiliteit Mario Knippenberg. "Sommige gebruikers maakten zich zorgen over het uitrijden, maar ik kan hen geruststellen: je kan niet binnenrijden zonder eerst je bankkaart aan te bieden. De slagboom blijft dan omlaag. Wanneer je nummerplaat en bankkaart gescand zijn, rij je binnen en is het buitenrijden nadien ook vlotter."

"Geen gedoe meer met verloren tickets of aanschuiven aan betaalautomaten. De tarieven voor het ondergronds parkeren wijzigen trouwens niet wanneer het nieuwe systeem in gebruik genomen wordt. Zowel voor dagbezoekers als abonnementhouders blijven onze voordelige formules bestaan."

Uurtarieven (ongewijzigd)
eerste uur: GRATIS
tweede uur: 1 euro
vanaf het derde uur: 0,80 euro per aangevat uur

De centrumparking wordt bij de herinrichting van de Witte Torenwal ook fysiek in een nieuw jasje gestoken. De toegang zal dan heel wat comfortabeler worden ingericht. De start van deze volgende werf in kader van de heraanleg van de kleine ring is voorzien (onder voorbehoud) na het bouwverlof van 2023.


Nieuw betaalsysteem ondergrondse parking Bree vanaf 6 september
Foto: Communicatie Bree

Bekijk alle artikels uit Bree