Het aantal corona-besmettingen in en rond Oudsbergen neemt fors toe

dinsdag 19 oktober 2021

Bree: Graffitikunstwerk in tunnel onder Rode Kruislaan (17 mei 2021)

De brede fiets- en wandeltunnel ter hoogte van de Oudestraat en het politiekantoor zorgt voor een veilige verbinding tussen het centrum en de achterliggende scholencampus, onder de drukke Rode Kruislaan door. Hier passeren dagelijks heel wat leerlingen, inwoners en toeristen. Vanaf nu kunnen ze genieten van een erg knappe invulling op de wanden van de fietstunnel. De figuren en taferelen die het lokale kunstenaarscollectief Limbuddies dit weekend aanbrachten zijn stuk voor stuk eyecatchers. Ze brengen elk een eigen boodschap, waarvoor je eventjes alle details tot je moet nemen. Het geheel vormt een beeldige verwijzing naar het centrale thema observatie en creatie.

De leerlingen van het 5de jaar van de lokale middelbare school SAB namen het initiatief om dit project te realiseren. Na een lange voorbereidingsperiode, konden ze dit hemelvaartweekend eindelijk het eindresultaat gerealiseerd zien.

"De toeristische meerwaarde van deze locatie stijgt nu enorm dankzij de professionele tekeningen. Dat is zeker mooi meegenomen", zegt burgemeester Liesbeth van Der Auwera. "Voor ons is die extra aandacht zeker ook welkom om het aspect verkeersveiligheid nog eens in de verf te zetten."

Foto's: Dienst Communicatie Bree

Bekijk alle artikels uit Bree