vrijdag 18 juni 2021

Borgloon: Zomerexpo in Gasthuiskapel Borgloon (18 juli 2019)

Van 15 tot 25 augustus organiseert Husk Gallery met Emmy Asakura de tentoonstelling Longing for your Blue Embrace. De Belgische kunstenares heeft een kunstproject uitgewerkt voor de Gasthuiskapel te Borgloon.

De Gasthuiskapel die oorspronkelijk aan Maria werd gewijd, vormt de perfecte locatie voor een zomertentoonstelling waarin Emmy Asakura het vrouwelijke stereotype van de Heilige Moeder Maria onderzoekt. De Belgische kunstenares met Japanse roots is geïntrigeerd door de figuur van de Heilige Maria en plaatst in haar recente werk de madonna opnieuw in de kijker. In de historische kapel presenteert ze naast schilderijen ook opmerkelijke installaties rond de moederfiguur met de kleur blauw als hoofdtoon. Ze laat zich iconografisch inspireren door de Mariale iconografie zoals we ze kennen via Maria-beelden in kerken en kapellen of via oude bidprentjes.

Emmy Asakura is een Belgische kunstenares die woont en werkt in Tervuren. Zij schildert voornamelijk - al of niet in combinatie met foto’s, Japanse stoffen of rijstpapier - op doek of paneel van verschillende formaten, maar maakt eveneens installaties. Asakura's schilderijen balanceren tussen figuratie en lyrische abstractie en zijn het resultaat van een fysiek intense schildersact. Haar beeldend werk bezit een sterke autobiografische inslag en werd beïnvloed door verschillende culturen en lange verblijven in het buitenland. Zo onderzoekt ze specifieke concepten als de Maria-figuur, lichamelijke identiteit en vrouwelijkheid.

INFO
Opening tentoonstelling op 15 augustus 2019 van 14 tot 18u in aanwezigheid van Emmy Asakura

Openingsuren
De kapel is enkel toegankelijk op volgende dagen en uren:
15-16-17-18 augustus 2019 van 14u tot 18u
24-25 augustus 2019 van 14u tot 18u

Gasthuiskapel Borgloon
Graethempoort 3bis
3840 Borgloon


Bekijk alle artikels uit Borgloon