zaterdag 15 juni 2024

Alken: Fietsen in het Land van Loon (12 augustus 2017)

Op zondag 13 augustus kan je fietsen en genieten in het Land van Loon. De landelijke gilden van het gewest Borgloon zorgen weer voor twee mooie fietstochten om de mooie streek rond Alken, Wellen en Hoepertingen te (her)ontdekken. Tussendoor kan je even uitrusten met een hapje en een drankje. Klein en groot, jong en oud, sportief of ongeoefend.

Starten kan tussen 9u en 15u op drie unieke locaties in Haspengouw. In Alken bij Hoeve Maris (Laagsimsestraat 98), in Hoepertingen bij fruitbedrijf Ketelslegers-Dupae (Langegrachtstraat 17) en in Wellen bij aardbeibedrijf Royen (Langenakkerstraat 132A). Je kan kiezen tussen een grote ronde van 48 km en een kleine ronde van 33 km. Kostprijs is 3 euro (verzekering, aandenken en een consumptie inbegrepen). Vanaf dit jaar kan je ook een wandeling van 5 km maken in Wellen. Op de verschillende startplaatsen kan je verpozen met een hapje en een drankje en genieten van de gezellige sfeer.

Tijdens de fietstocht brengt Landelijke Gilden de zwerfvuilproblematiek op het platteland onder de aandacht. Bovendien krijgt elk deelnemend gezin een herbruikbaar fietsafvalzakje. Afval hoort immers niet in de bermen thuis.

Bekijk alle artikels uit Alken