Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Zutendaal: 77.514 snelheidsovertredingen in politiezone CARMA (19 januari 2023)

In 2022 werden door Politiezone CARMA 77.514 overtredingen vastgesteld door flitscamera's en mobiele controles. Naast de bestaande trajectcontroles in de verschillende gemeenten investeert CARMA verder in snelheidshandhaving. In 2022 kocht de politiezone bijkomend acht flitspalen aan voor nieuwe locaties in de zone. Vier oude flitspalen zijn omgebouwd naar de nieuwste techniek. Een aantal flitspalen is al operationeel. In de loop van het voorjaar zal de rest geïnstalleerd worden.

De nieuwe flitspalen zien er anders uit. De klassieke kast is in een nieuw, moderner jasje gestoken. Hierbij hoort ook een ander type camera, de infraroodcamera, die geen zichtbare flits meer heeft en die in twee richtingen kan flitsen. "Een bijkomend voordeel is dat de politie de gegevens nu vanop afstand kan uitlezen en dus niet meer ter plaatse hoeft te gaan om de vaststellingen te verwerken."

"Op basis van de eerste vaststellingen met de nieuwe palen, merkt de politie een verdubbeling van het overtredingspercentage op. Bestuurders verwachten inderdaad niet dat ze in beide richtingen kunnen geflitst worden. Zo werd recent een bestuurder betrapt die 130 km/uur reed in een zone 50. De hardrijder veronderstelde dat hij niet langs de voorzijde kon geflitst worden. Ook in 2023 blijft verkeersveiligheid een prioriteit voor Politie CARMA."De politie handhaaft de snelheid met flitspalen en mobiele controles
Foto: Politiezone CARMA

Bekijk alle artikels uit Zutendaal