Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Zutendaal: Meer dan 600 vaccins gezet tijdens eerste open prikdag vaccinatiecentrum Limburghal (4 juli 2021)

Vandaag vond de eerste van de drie open prikdagen plaats in het vaccinatiecentrum As-Genk-Zutendaal. Het vaccinatiecentrum hoopt met deze dagen de vaccinatiegraad te verhogen en mensen die tot heden niet ingingen op hun uitnodiging te activeren om zich alsnog te laten vaccineren. Mensen die vandaag langskwamen kregen allemaal het vaccin van Phizer.

"We kunnen stellen dat de eerste open prikdag een groot succes was. Onze medewerkers konden de lange wachtrij aan de start al binnen 1.30 uur wegwerken," aldus de betrokken burgemeesters Tom Seurs van As, Wim Dries van Genk en Ann Schrijvers van Zutendaal.

Voor de eerste open prikdag mocht iedere bewoner van As, Genk en Zutendaal vanaf 16 jaar zich aanmelden. "We mochten vandaag veel jonge mensen ontvangen, maar ook de oudere generatie was sterk vertegenwoordigd", zegt centrumverantwoordelijke Roel Vandewal. Veel mensen die eerder niet op hun uitnodiging ingingen, lieten zich vandaag toch vaccineren.

Deze week zullen er nog twee open prikdagen plaatsvinden in het vaccinatiecentrum Limburghal. De eerstvolgende zal plaatsvinden op dinsdag 6 juli. Tijdens deze open prikdag zal het vaccin van Johnson & Johnson gezet worden. Inwoners van As, Genk en Zutendaal die 18 jaar of ouder zijn kunnen zich aanmelden voor het vaccin tussen 13 en 15 uur. Bij het vaccin van Johnson & Johnson ben je volledig gevaccineerd na één prik.

De laatste open prikdag vindt plaats op vrijdag 9 juli van 13 tot 21.30 uur. Inwoners van As, Genk en Zutendaal kunnen zich die dag laten vaccineren met het vaccin van Phizer. De minimumleeftijd is 16 jaar.

Ben je nog niet gevaccineerd en wil je je laten vaccineren op één van deze open prikdagen? Vergeet dan zeker niet je identiteitskaart. Vooraf inschrijven is niet nodig.


Bekijk alle artikels uit Zutendaal