dinsdag 19 oktober 2021

Zutendaal: Limburghal Genk en Expodroom Bree worden vaccinatiecentra (12 januari 2021)

Eerder vandaag werden de eerstelijnszone Kemp & Duin en de daarin verenigde gemeenten As, Bree, Genk, Oudsbergen en Zutendaal het eens over de locaties van hun twee vaccinatiecentra. Inwoners van As, Zutendaal en Genk zullen terecht kunnen in de Genkse Limburghal, inwoners van Oudsbergen en Bree in de Expodroom in Bree.

De organisatie van de vaccinatiecentra is een ware krachttoer voor de lokale overheden en de eerstelijnszones. Binnen Eerstelijnszone Kemp & Duin bundelen vijf gemeenten de krachten om de komende maanden de verschillende afgesproken bevolkingscategorieën van hun 122.000 inwoners te vaccineren.

Concreet is de keuze gevallen op twee locaties:

De Genkse Limburghal voor de inwoners van As, Zutendaal en Genk
De Expodroom in Bree voor de inwoners van Oudsbergen en Bree

"We proberen de centra zo snel mogelijk startklaar te maken. Als eerste proefdraai van de centra zal het zorgpersoneel van ELZ Kemp en Duin gevaccineerd worden: vanaf 1 februari in de Limburghal in Genk en vanaf 15 februari in de Expodroom in Bree. Dit onder voorbehoud van tijdige levering van de vaccins. Daarna starten we in beide centra zo snel mogelijk met het vaccineren van onze burgers, volgens de Vlaamse timing en afspraken."


Bekijk alle artikels uit Zutendaal