Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Zonhoven: Resultaten verkeerscontroles in politiezone Limburg Regio Hoofdstad (19 december 2022)

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad, samen met een aantal andere politiediensten, grootscheepse verkeerscontroles in Hasselt.

In het kader van de nationale BOB-campagne schenkt de politie LRH in deze periode extra aandacht aan verkeersveiligheid. Daarnaast vonden er dit weekend verschillende grote en kleine evenementen plaats in de politiezone. "Er was dus een aanzienlijk grotere kans dat er dit weekend bestuurders onder invloed zouden rondrijden in onze politiezone. Daarom werd er een grootscheepse actie op poten gezet", aldus de politiezone.

In de nacht van zaterdag op zondag hielden 44 politiemensen verkeerscontroles in Hasselt. De politie LRH kreeg onder andere bijstand van de politiezones Geel-Laakdal-Meerhout, Heusden-Zolder, Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken, Kanton Borgloon en CARMA. Ook de federale wegpolitie en hondensteun waren aanwezig.

Acht chauffeurs hadden te veel gedronken, 30 bestuurders waren onder invloed van drugs. Er werden 11 processen-verbaal opgesteld voor drugsbezit.

Eén bestuurder was onder invloed van drugs, zijn voertuig bleek niet gekeurd en niet verzekerd te zijn. De wagen werd in beslag genomen. Het rijbewijs van bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.


Bekijk alle artikels uit Zonhoven