Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

woensdag 26 januari 2022

Zonhoven: Konings uit Zonhoven hijst BNP Paribas Fortis aan boord (27 juli 2021)

BNP Paribas Fortis Private Equity gaat een minderheidsbelang nemen in Konings nv. Het bedrijf, waarvan de hoofdzetel in Zonhoven is gevestigd, spitst zich als co-packer en onafhankelijke drankenproducent toe op het creëren, produceren en afvullen van alcoholische en niet-alcoholische dranken in zowel glas, blik, pet als tetrapak. Konings werkt uitsluitend voor derden, meestal grote drankenmerken. Er worden geen verdere financiële details bekendgemaakt.

"Om onze internationale duurzame groeiambities verder te zetten, waren we op zoek naar een ervaren en betrouwbare langetermijnpartner die ons hierin financieel kan ondersteunen. Daarnaast was het voor ons essentieel dat wij op operationeel vlak verder konden werken met het huidige managementteam", zegt Dirk Maris, een van de huidige vier aandeelhouders van Konings. "Wij zijn ervan overtuigd dat we met de expertise van BNP Paribas Fortis Private Equity de juiste partner hebben gevonden om onze langetermijndoelen te verwezenlijken."

Konings is de vijfde beloftevolle onderneming waar BNP Paribas Fortis Private Equity dit jaar in investeert. Raf Moons, Head of BNP Paribas Fortis Private Equity: "Konings heeft alle kenmerken van een sterk bedrijf. Het heeft een fenomenaal trackrecord van winstgevende groei, een gedegen management en uitstekende groeiperspectieven. Konings speelt namelijk uitstekend in op de nieuwe trends in de drankenwereld. Ons geloof in het bedrijf wordt weerspiegeld door onze significante investering die Konings moet toelaten om zijn expansieplannen op duurzame wijze te realiseren. Dit past dan ook volledig in de missie van BNP Paribas Fortis Private Equity om Belgische bedrijven te helpen met hun strategie en businessplan."

Konings viert dit jaar zijn 75-jarig bestaan. Aanvankelijk produceerde het bedrijf jenever en nadien ook cider en fruitsappen. De relatie tussen Konings en BNP Paribas Fortis startte in 2007. Toen werd Konings na een management buy-out overgenomen door het viertal Jos Rutten, Dirk Maris, Luc Nulens en Jef Moors. De bank hielp bij de management buy-out en ondersteunde in de jaren nadien de expansieplannen van het Limburgse bedrijf. Inmiddels is Konings uitgegroeid tot een toonaangevende speler binnen de internationale drankensector.


Bekijk alle artikels uit Zonhoven