Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 29 mei 2022

Zonhoven: Limburgse spellenwinkel wil Vlaanderen veroveren (7 juni 2021)

Het Spelhuis heeft vandaag het grootste aanbod van spellen in de Benelux. Nochtans zijn eigenaars Sarah en Sven deze spellenwinkel gewoon in hun eigen garage gestart - waar de winkel zich vandaag nog steeds bevindt. Om hun aanbod naar een nog breder publiek te brengen, is het tijd om Het Spelhuis te laten groeien en start hun zoektocht naar groeifinanciering. Daarvoor gaan ze in zee met The Harbour, een agency dat kmo’s ondersteunt in hun zoektocht naar financiering. The Harbour had al kantoren in Gent, Antwerpen en Roeselare, en is nu voortaan ook te vinden in Hasselt.

Wat begon als een kleine winkel vanuit hun garage, is vandaag uitgegroeid tot de spellenwinkel met het grootste aanbod binnen de Benelux. Je kan er kiezen uit meer dan 5.000 gezelschapspelen en 2.000 puzzels. Maar daar stoppen de ambities van eigenaars Beusen en Croes niet: "Er is nog veel ruimte om te groeien. Een alledaagse speelgoedketen willen we niet worden, maar we willen de ervaring en advies die je krijgt in kleinere spellenwinkels naar heel Vlaanderen brengen. We zijn dit gestart omdat we zelf nood hadden aan dit soort winkel, kwalitatief en met een mooi aanbod, dus die lijn willen we verder trekken in alles wat we doen."

Om die groeiplannen te verwezenlijken, zijn de twee op zoek naar externe financiering. "Het Spelhuis draait goed, maar we willen aan een sneller tempo groeien. Zonder externe financiering is het net alsof de handrem opstaat”, vertellen Beusen en Croes. Om hen te begeleiden, klopten ze aan bij The Harbour. "We hebben de expertise niet om dit zelf te doen, en de traditionele kanalen konden ons ook niet voldoende helpen. Bovendien hadden we meteen een goede klik met Matthias."

Bij The Harbour zetten ze nu alles op alles om van de financieringsronde een succes te maken.

Eigenaars Sarah en Sven van het Spelhuis in Zonhoven

Foto: The Harbour offices

Bekijk alle artikels uit Zonhoven