Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 29 mei 2022

Zonhoven: Politie LRH arresteert drie nepagenten (13 januari 2021)

De politie Limburg Regio Hoofdstad waarschuwde voor drie nepagenten die de afgelopen maanden al op verschillende plaatsen in Limburg hebben toegeslagen. Na verder onderzoek werden er verschillende huiszoekingen uitgevoerd en werden de drie verdachten onderschept.

In de gevallen die bekend waren bij de politie sloegen de nepagenten de afgelopen maanden toe in Zonhoven, Genk en Borgloon. Het ging telkens over drie verdachten. Twee personen, in politie-uniform, belden aan en gaven mee dat ze voor een controle kwamen. Ze doorzochten daarna de woonst. De derde persoon bleef in het voertuig zitten.

In Genk en Borgloon konden ze geen buit maken, in Zonhoven gingen ze aan de haal met meer dan 20.000 euro cash.

Na verder onderzoek kwamen de drie verdachten in beeld waarna beslist werd om over te gaan tot huiszoeking op 4 locaties in Limburg. De politie Limburg Regio Hoofdstad nam drie personen mee naar het politiekantoor in Hasselt.

De drie mannen van 44, 50 en 58 jaar uit respectievelijk Houthalen-Helchteren, Maasmechelen en Genk afkomstig werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Deze besliste om ze alle drie aan te houden.

De politie Limburg Regio Hoofdstad zal het verder onderzoek uitvoeren.

Bekijk alle artikels uit Zonhoven