Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 29 mei 2022

Zonhoven: Politie LRH waarschuwt voor nepagenten (7 januari 2021)

De politie Limburg Regio Hoofdstad waarschuwt voor nepagenten die de afgelopen maanden al op verschillende plaatsen in Limburg hebben toegeslagen. Ze bellen aan en stellen zich voor als agenten die langskomen voor een controle en dit met de bedoeling om de slachtoffers te bestelen.

De politie waarschuwt burgers om steeds voorzichtig te zijn wanneer agenten thuis aanbellen voor een controle. De oplichters dragen immers ook politiekledij of kledingstukken die erop lijken. Ga dus niet enkel af op het politie-uniform, maar vraag om een legitimatiekaart te tonen.

Wanneer politieagenten een woning komen doorzoeken, hebben zij hiervoor een huiszoekingsbevel van een onderzoeksrechter nodig. Vraag dus zeker naar deze documenten wanneer politieagenten zich bij u aanbieden met de vraag uw woning te doorzoeken.

In de gevallen die bekend zijn bij de politie gaat het telkens over drie verdachten. Twee personen, in uniform, bellen aan en vertellen dat ze voor een controle komen. Ze doorzoeken daarna de woonst. De derde persoon blijft in een zwarte bestelwagen zitten.

Heeft u meer informatie over gelijkaardige feiten of bent u zelf slachtoffer geweest? Contacteer dan de politie Limburg Regio.


Bekijk alle artikels uit Zonhoven