Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 29 mei 2022

Zonhoven: Melotte uit Zonhoven viert 50-jarig jubileum (9 december 2020)

Het Limburgse technologiebedrijf Melotte uit Zonhoven, gespecialiseerd in onder meer hoogtechnologische precisieonderdelen en 3D-metaalprinten, viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 1970 bleef het bedrijf, dat in 1990 onderdeel werd van Picanol Group (Euronext: PIC), zich verder ontwikkelen door continue investeringen in de meest grensverleggende technologieën op vlak van hoogtechnologische precisieonderdelen. Zo rondde Melotte onlangs met de installatie van een nieuwe rondslijpmachine een investeringsprogramma af van 2,5 miljoen EUR.

"De laatste jaren hebben we ongeveer een half miljoen euro per jaar in nieuwe technologieën geïnvesteerd om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. In 2017 gingen we een stap verder in het 3D-metaal printen door de aankoop van de SLM Realizer. Deze machine biedt de mogelijkheid om ook aluminium onderdelen te printen, waardoor we ons werkbereik konden vergroten. In 2018 kochten we de Okuma LB3000 aan: een draaibank met staafaanvoer waardoor grotere series rendabeler afgewerkt kunnen worden. Een jaar later volgde nog een nieuwe pendelfreesmachine. Dit jaar investeerden we in een nieuwe Studer S41 rondslijpmachine met automatische cobot belading", zegt Peter Perremans (CEO).

"Naast het verder up-to-date houden van ons machinepark ligt onze grootste uitdaging voor de komende jaren in het verankeren van onze maakkennis. Veel van onze technische specialisten naderen stilaan de pensioengerechtigde leeftijd en moeten worden vervangen door nieuwe medewerkers. Met externe partners hebben we onlangs een project opgestart met als doel deze kennis zo veel mogelijk te capteren. We kijken alleszins vol verwachting uit naar wat de komende 50 jaar ons zal brengen."


Bekijk alle artikels uit Zonhoven