Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 26 oktober 2020

Zonhoven: Konings uit Zonhoven kiest voor Breda (2 oktober 2020)

Co-packer en onafhankelijke drankenproducent Konings gaat op zijn productiesite in het Noord-Brabantse Breda een nieuwe blikkenlijn installeren, goed voor een totale investering van ruim 20 miljoen euro. Konings kocht de Bredase bottelarij in 2015 van de Zwitserse fruitsappenproducent Hero. Het was de eerste grote buitenlandse investering van het van oorsprong Limburgse bedrijf.

Op 22 september liet het bedrijf nog weten dat ze een keuze moeten maken tussen een grote site in de Nederlandse provincie Noord-Brabant (regio Breda) en een terrein op de oude industriële site van Ford Genk. Konings kiest nu dus voor Breda.

"Op dit ogenblik draaien in Breda al twee afvullijnen voor petflessen en één voor brikverpakkingen. Daar komt dus volgend jaar een blikkenlijn voor pH-neutrale melk- en koffieproducten bij die maar liefst 60.000 blikjes per uur kan afvullen", zegt Joris Brams, CEO van Konings. "Voor deze dranken volstaat pasteurisatie niet. Ze moeten gesteriliseerd worden. Dit werd nooit eerder toegepast met een dergelijke hogesnelheidsblikkenlijn. De nieuwe installatie in onze Nederlandse vestiging is met andere woorden een unicum."

De drie bestaande lijnen in Zonhoven zijn volgeboekt, ondanks het feit dat de recentste blikkenlijn pas in 2019 op de productiesite Zonhoven K2 in gebruik werd genomen.

Konings telt op dit ogenblik 680 medewerkers verspreid over zes vestigingen in België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland. Het Limburgse bedrijf, waarvan de hoofdzetel in Zonhoven is gevestigd, is één van de vier finalisten is voor de award Onderneming van het Jaar 2020.

Lees ook: https://www.limburgnieuws.be/business/1600767563-konings-uit-zonhoven-wil-fors-investeren-en-uitbreiden-en-zoekt-terrein-genk-of-breda-22-september-2020--a.html

Bekijk alle artikels uit Zonhoven