Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 28 oktober 2020

Zonhoven: Konings uit Zonhoven wil fors investeren en uitbreiden en zoekt terrein: Genk of Breda? (22 september 2020)

Bottelbedrijf en onafhankelijke drankenproducent Konings uit Zonhoven is de laatste jaren flink gegroeid. De omzet klom in 12 jaar tijd van 45 naar 240 miljoen euro. Om het komende decennium de groeiende vraag te kunnen opvangen, moet Konings extra logistieke capaciteit en ruimte voor de bouw van nieuwe productielijnen voorzien. Het investeringsdossier bevindt zich in de laatste rechte lijn. Er zal een keuze worden gemaakt tussen twee dossiers: een grote site in de Nederlandse provincie Noord-Brabant (regio Breda) en een terrein op de oude industriële site van Ford Genk.

Konings werkt uitsluitend voor derden, meestal grote drankenmerken. Terwijl het van oorsprong Limburgse bedrijf zich bekommert om de complexiteit van de productie- en bottelprocessen, kunnen de klanten van Konings zich concentreren op de verkoop en marketing van hun producten. Het toegenomen klantenvertrouwen leidde ertoe dat Konings het voorbije decennium is uitgegroeid tot een toonaangevende speler binnen de internationale drankensector.

"We zoeken een duurzame oplossing voor onze blijvende ontwikkeling, want Konings is sinds 2007 zeven keer groter geworden. Konings exporteert naar zo'n 50 landen wereldwijd. Op elk van onze zes vestigingen - drie in België en drie in het buitenland - nemen de activiteiten toe, vooral in Zonhoven en Breda. Wij hebben daarom in de regio dringend nood aan zo’n 10.000 m2 logistieke opslagcapaciteit. Onze klanten gebruiken onze opslagplaatsen soms om seizoenspieken te overbruggen", zegt Joris Brams, CEO van Konings.

"Op dit ogenblik liggen er twee dossiers op de tafel: een in de buurt van Breda en één in het Genkse. We willen namelijk een oplossing waar we naast logistieke opslag op termijn ook nieuwe productielijnen van ca. 100.000m2 kunnen bouwen. Een belangrijk element in het dossier is, naast de prijs, ook de ligging. Het terrein moet namelijk een goede toegang hebben tot zowel havens, het spoor, water- en autosnelwegen."

INFO
Konings blaast volgend jaar 75 kaarsjes uit. Konings produceerde aanvankelijk jenever en nadien ook cider en fruitsappen. In 2007 werd het na een management buy-out overgenomen door het viertal Jos Rutten, Dirk Maris, Luc Nulens en Jef Moors. Sindsdien spitst het bedrijf zich als co-packer en onafhankelijke drankenproducent toe op het produceren en afvullen van alcoholische en niet-alcoholische dranken in zowel glas, pet als tetrapak. Konings telt op dit ogenblik 680 medewerkers verspreid over zes vestigingen in België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland.Bekijk alle artikels uit Zonhoven