info@limburgnieuws.be -

zaterdag 19 september 2020

Zonhoven: Eerste vrijwillige verkeersmedewerkers aan de slag (4 september 2020)

Maandag gaan de eerste drie vrijwillige verkeersmedewerkers van de politie Limburg Regio Hoofdstad aan de slag. Ze worden in eerste instantie ingezet in schoolomgevingen en op drukke kruispunten.

Enkele maanden geleden lanceerde de politiezone een oproep naar vrijwilligers voor verschillende functies. Een 60-tal personen stelden zich kandidaat. Vanaf maandag worden de eerste drie verkeersmedewerkers effectief ingezet.

"Tijdens de eerste weken van het schooljaar kunnen we alle extra helpende handen in het verkeer gebruiken", zegt korpschef Philip Pirard. "Onze drie vrijwillige verkeersmedewerkers ga je de eerste weken dan ook vooral zien opduiken in de buurt van scholen en op drukke verkeerspunten in onze zone. Later worden zij onder andere nog ingezet op evenementen, voor de begeleiding van fietstochten, bij preventieve acties rond aanhangwagens en fietscontroles,..."

De politie Limburg Regio Hoofdstad zet al enkele jaren vrijwilligers in als burenbemiddelaars en overlastmedewerkers aan het Schulensmeer. Eind deze maand starten er nog drie bijkomende verkeersmedewerkers. In het najaar gaan er nog 6 vrijwillige diefstalpreventieadviseurs en 10 overlastmedewerkers aan de slag.Bekijk alle artikels uit Zonhoven